DSP software tool bij VR Car Sound

Digital Signal Processor (DSP)

Digital Signal Processor

Digital Signal Processing, of kortweg DSP, stemt het geluid af per kanaal dat is aangesloten. Zo kan je ervoor zorgen dat het stemgeluid centraal op het dashboard staat en de instrumenten in stereo links en rechts klinken.

Een Digital Signal Processor (DSP) speelt een cruciale rol bij het verbeteren van de geluidskwaliteit van originele audiosystemen in luxe automerken zoals Audi, BMW, Mercedes en Volkswagen. Merken zoals Helix en Match, gecombineerd met Boxmore audioapparatuur, zorgen voor een ongeëvenaarde audio-ervaring.

Voordelen van een DSP

Het gebruik van een Digital Signal Processor biedt tal van voordelen, waaronder:

 • Verbeterde geluidskwaliteit: Door nauwkeurige aanpassing en afstemming van de audiofrequenties.
 • Nauwkeurige afstemming: Optimalisatie van de prestaties van bestaande luidsprekers en subwoofers.
 • Eliminatie van vervorming: Zorgt voor helder geluid, zelfs bij hoge volumes.

Integratie in Luxe Automerken

De Digital Sound Processors van Helix en Match zijn speciaal ontworpen om naadloos te integreren met de originele audiosystemen van luxe automerken. Deze technologie biedt de volgende voordelen voor specifieke merken:

Audi

Voor Audi-voertuigen zorgt een Digital Sound Processor voor een volledige optimalisatie van het geluid, met name in modellen waar de geluidskwaliteit een prioriteit is. Modellen die ideaal zijn voor een DSP-upgrade zijn de Audi A3, A4, A6, Q5 en Q7. DSP modules worden via een tussenkabel aan het origineel audiosysteem gekoppeld. Zo hebben we de beschikbaarheid van adapterkabels, gemaakt voor verschillende Audi modellen zoals u op de website van Auditec Fischer kan terugvinden.

BMW

BMW-eigenaren profiteren van de nauwkeurige afstemming en verbeterde geluidskwaliteit, wat vooral merkbaar is bij modellen met geavanceerde audio-opties. Modellen die geschikt zijn voor een DSP-upgrade zijn de BMW 3-serie, 5-serie, X3, X5 en X7. Voor deze BMW-modellen hebben we speciale Boxmore pakketten die plug-en-play materiaal leveren voor een discrete plaatsing van het materiaal. Meer informatie vindt u terug op onze BMW Audio upgrade pagina. 

Mercedes

Mercedes-voertuigen zijn vaak uitgerust met hoogwaardige audiosystemen, maar een Digital Sound Processor kan nog steeds aanzienlijke verbeteringen bieden door een betere afstemming en vermindering van vervorming. Geschikte modellen voor een DSP-upgrade zijn de Mercedes C-Klasse, E-Klasse, S-Klasse, GLC en GLE. Voor Mercedes hebben we eveneens plug-en-play materiaal van het Boxmore dat een discrete plaatsing mogelijk maakt. Meer informatie kan u op onze Mercedes Audio upgrade pagina terugvinden. 

Mini

Ook voor Mini-eigenaren profiteren van de perfecte afstemming en verbeterde geluidskwaliteit, wat vooral merkbaar is bij modellen met geavanceerde audio-opties. De verscheidene Mini-modellen zijn geschikt voor een DSP-upgrade. Voor al deze modellen hebben we speciale Boxmore pakketten die plug-en-play materiaal leveren voor een discrete plaatsing van het materiaal. Meer informatie vindt u terug op onze Mini Audio upgrade pagina.

Volkswagen

Volkswagen-modellen, hoewel vaak uitgerust met degelijke audiosystemen, kunnen profiteren van de nauwkeurige aanpassing die een Digital Sound Processor biedt, wat resulteert in een rijkere en vollere geluidsbeleving. Modellen die baat kunnen hebben bij een DSP-upgrade zijn de Volkswagen Golf, Passat, Tiguan, Arteon en Touareg. Zoals bovenstaande merken, kan je eveneens oplossingen bij VR Car Sound terugvinden voor specifieke Volkswagen modellen. Meer informatie kan je tevens op onze Volkswagen Audio upgrade pagina terugvinden. 

Populaire DSP Merken: Helix en Match

Helix en Match staan bekend om hun hoogwaardige DSP’s die specifiek zijn ontworpen voor de automarkt. In combinatie met Boxmore audioapparatuur bieden deze merken oplossingen die:

 • Eenvoudige installatie: Makkelijk te integreren met bestaande audiosystemen.
 • Hoge prestaties: Geoptimaliseerde audio-instellingen die zorgen voor een premium geluidskwaliteit.
 • Gebruiksvriendelijkheid: Met gebruiksvriendelijke interfaces en aanpasbare instellingen.
 • Centraal stemgeluid

  Door met de responstijd van de stemmen te spelen, kan je het stemgeluid centraal op het dashboard projecteren voor de bestuurder.

 • Meer volume

  Door de DSP kan je een eindresultaat instellen die vele malen voller klinkt dan origineel.

 • Overgang laag-midden-hoog

  Een DSP regelt eveneens de crossover tussen midden en hoge tonen en tussen lage en midden tonen.

 • Beschikbaar voor alle merken

  Een DSP processor kan je voor elk voertuig en merk afregelen. Een DSP is daarom onafhankelijk van auto merk.

 • Subwoofer sensatie

  Met de DSP kan je de zetels laten trillen wanneer de muziek onder 80 hz gaan, wat voor een extra sensatie zorgt tijdens het rijden.

 • Herbruikbaar

  Een DSP processor kan je bij de verkoop van je wagen demonteren en resetten om daarna bij een nieuwe wagen te hergebruiken.

Digitale Signal processor bij VR Car Sound

DSP Processor modellen

DSP Versterker Helix bij VR Car Sound
Helix DSP PRO-MKII
Offerte aanvragen
Match 5.4 M DSP bij VR Car Sound
Match 5.4 M DSP
Offerte aanvragen
Mosconi DSP Versterker 4-kanaals bij VR Car Sound
Mosconi 4-channel DSP
Offerte aanvragen
Alpine PDP-E802DSP DSP versterker bij VR Car Sound
Alpine PDP-E802DSP
Offerte aanvragen
Match UP10DSP versterker bij VR Car Sound
Match UP10DSP
Offerte aanvragen