Gladen subwoofer bij VR Car Sound

Subwoofers

Waarom Mensen Moeten Kiezen Voor Een Subwoofer in Hun Auto

Een subwoofer is een onmisbaar onderdeel van elk premium geluidssysteem in de auto. Voor degenen die echt genieten van muziek, biedt een subwoofer een nieuwe dimensie van geluidservaring die niet te evenaren is door standaard luidsprekers. Hier zijn enkele redenen waarom een subwoofer een waardevolle toevoeging aan uw auto is.

Verbeterde Geluidskwaliteit

De primaire reden om een subwoofer in uw auto te installeren, is de aanzienlijke verbetering in geluidskwaliteit. Standaard autoluidsprekers hebben moeite met het produceren van lage frequenties. Dit betekent dat de bastonen vaak gedempt of vervormd worden weergegeven. Een subwoofer is speciaal ontworpen om deze lage frequenties aan te pakken, wat resulteert in een rijker, voller geluid. Dit maakt uw muziekervaring veel meeslepender, of u nu naar rock, pop, hip-hop, of klassieke muziek luistert.

Minder Vervorming bij Hoog Volume

Wanneer u uw muziek op hoog volume afspeelt, hebben standaard luidsprekers de neiging om te vervormen, vooral bij lage tonen. Dit komt omdat ze niet zijn ontworpen om de intensiteit van deze frequenties aan te kunnen. Een subwoofer neemt de belasting van de lage frequenties over, waardoor de rest van uw luidsprekers helderder en zonder vervorming kunnen presteren. Dit zorgt voor een helderder en krachtiger geluid, zelfs bij hogere volumes.

Aanpasbare Geluidsinstellingen

Met een subwoofer heeft u meer controle over uw geluidsinstellingen. De meeste subwoofers komen met instelbare crossover-instellingen waarmee u precies kunt bepalen welke frequenties naar de subwoofer worden gestuurd. Dit betekent dat u het geluid in uw auto kunt finetunen naar uw persoonlijke voorkeur. Of u nu een diepe, resonerende bas wilt of een meer subtiele ondersteuning van de lage frequenties, een subwoofer biedt u deze flexibiliteit.

Verhoogde Muziekbeleving

Muziek is niet alleen iets wat je hoort; het is ook iets wat je voelt. De diepe bas die een subwoofer produceert, voegt een fysieke dimensie toe aan uw luisterervaring. U kunt de trillingen van de lage tonen in uw lichaam voelen, wat vooral indrukwekkend is bij genres zoals elektronische muziek of hip-hop. Deze verhoogde beleving kan van elke rit in de auto een veel aangenamere en meeslepende ervaring maken.

Betere Film- en Game-Ervaringen

Als u graag films kijkt of videogames speelt in uw auto, bijvoorbeeld tijdens een lange reis, zal een subwoofer uw ervaring aanzienlijk verbeteren. De lage frequenties die essentieel zijn voor een realistische weergave van explosies, motorgeronk en andere geluidseffecten worden veel beter weergegeven met een subwoofer. Dit zorgt voor een meeslepender en realistischer geluid, wat uw film- of game-ervaring naar een hoger niveau tilt.

Statussymbool en Esthetiek

Voor velen is een goed geluidssysteem in de auto ook een statussymbool. Het installeren van een subwoofer kan de perceptie van uw auto verbeteren en toont aan dat u waarde hecht aan kwaliteit en details. Daarnaast zijn veel subwoofers stijlvol ontworpen en kunnen ze bijdragen aan de esthetiek van uw auto-interieur.

Audio upgrade

Een subwoofer systeem maakt vaak ook deel uit van onze audio upgrades. Zo kan je type subwoofers terugvinden voor merken als Audi, BMW, Mercedes, Mini of Volkswagen. Doch kan je een universele subwoofer plaatsen in elk type wagen en combineren met een versterker die tevens de andere luidsprekers aansturen. Contacteer ons gerust om jouw wensen te bespreken. 

Hieronder kan je een gamma terugvinden van subwoofers van merken als Alpine, Boxmore, Helix, Kenwood of Pioneer

Subwoofer gamma

Subwoofers brengen een extra sensatie bij het beluisteren van muziek. Subwoofers komen in verschillende formaten en vormen. We bieden oplossingen aan voor elk wat wils. Twijfel niet langer en kom ons subwoofer gamma bekijken.

Losse Subwoofer

Free Air Subwoofers

Een free air subwoofer heeft geen behuizing nodig om te werken: hij kan worden gemonteerd op elk soort klankkast met een luchtruimte erachter (zoals een kofferbak van een auto of in een boot). Ontdek ons gamma in de winkel. 

Offerte aanvragen

Subwoofer in kist

Leveranciers bieden vooraf voorbereide subwoofer kisten aan van verschillende formaten. Zo kunnen we kisten leveren voor verschillende formaten subwoofers. Het enige wat je nog extra nodig hebt is een versterker.

Offerte aanvragen
Kenwood KSC-W1200B subwoofer box bij VR Car Sound

Plaats besparend

Subwoofer onder de stoel

Wil je een warm geluid en ruimte besparen in de kofferbak, dan zal je deze oplossing onder de stoel wellicht interesseren. Een ideale oplossing om de ruimte onder de stoel te benutten om extra warmte in jouw muziek te brengen. 

Offerte aanvragen
Pioneer TS-WX130da subwoofer box onder de stoel bij VR Car Sound

Subwoofer als reserve wiel

Extra bass in je kofferbak en toch geen plaats verliezen? Helix biedt een oplossing om in de plaats van jouw reservewiel een subwoofer kist te plaatsen. 

Offerte aanvragen
Helix subwoofer in Kofferbak Volkswagen bij VR Car Sound

Afmetingen

Afmetingen van subwoofers zijn van belang voor de output van het vermogen. Hoe groter des te krachtiger.

 • 20 cm

  Vind je vaak terug in platte kisten of losse woofers die je onder de stoel kan terugvinden.

 • 25 cm

  Dit formaat wordt gebruikt voor losse subwoofers die in kisten worden gemonteerd.

 • 30 cm

  Sommige kisten hebben ruimte voor twee van dit type woofer voor een sterke kick bass.

 • 38 cm

  Vaak SPL (Sound Pressure Level) woofers die extreme bassen hebben als output.